Friday, February 20, 2015

Cheesecake cu somon fume

Ne apropiem de Postul Mare, iar în această săptămâna avem dezlegare la produse lactate şi peşte. Va propun o reţeta aperitiv simplă (pentru 6 persoane), un cheesecake sărat fără coacere care arată foarte bine şi este delicios.

Avem nevoie de:

  • 200 gr somon fume
  • 150 gr biscuiţi săraţi sau crackers
  • 100 gr unt
  • 200 gr crema de brânză
  • 3 linguri iaurt
  • 1 măr verde
  • ½ lămâie
  • ½ legătură mărar proaspăt
  • sare şi piper

Cum procedăm:
Topim untul la foc mic. Cu ajutorul sucitorului mărunţim biscuiţii. Amestecăm biscuiţii cu untul topit. Putem să formăm mai multe cheesecake-uri în forme mici individuale, sau unul singur mai mare, după preferinţă. Cu ajutorul unui cerc formăm baza ckeesecakeu-lui din biscuiţi cu unt. Presăm bine şi dăm la frigider. Mixăm somonul cu brânză pentru a obţine o pastă omogenă. (Puteţi să tăiaţi somonul cubuleţe mici). Adăugăm iaurtul, zeamă de lămâie, mărul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe fine, mărarul tocat fin şi condimentele. Amestecăm bine şi punem această compoziţie peste blatul de biscuiţi. Lăsăm la frigider 2 ore. Ornăm după cum ne place.
Poftă bună!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...