Saturday, August 13, 2016

Supa crema de dovlecei cu naut. Soupe courgette-pois chiches. Zucchini chickpea soup

Această supă are un gust mai special datorită condimentelor şi a coriandrului. Mi-a plăcut foarte mult, aşa că am să o mai fac în posturi.
Dacă folosiţi doar 750 ml apă, va avea o consistentă mai densă, dar dacă doriţi să fie mai fluidă, puteţi să puneţi mai multă apă.

Avem nevoie de :

  • 2 dovlecei verzi 
  • 2 dovlecei galbeni 
  • 4 cepe mici 
  • 5 căţei usturoi 
  • 400 gr năut fiert 
  • ½ linguriţă de curcuma 
  • 1 linguriţă de chimen măcinat 
  • 1 buchet mic de coriandru proaspăt 
  • sare, piper 
  • 2 linguri ulei de măsline 
  • 750 ml apă 

Preparare :
Curăţăm, spălăm ceapa şi o tocăm potrivit. O călim în ulei. Adăugăm chimenul şi curcuma. Adăugăm dovleceii spălaţi şi tăiaţi în cuburi (nu-i curăţăm de coajă) şi-i călim timp de 5 minute. Adăugăm usturoiul, apa, acoperim şi lăsăm să fiarbă 25 de minute la foc mic. După ce legumele au fiert, adăugăm coriandrul şi mixăm. Condimentaţi cu sare şi piper şi serviţi.
Poftă bună !

Soupe courgette-pois chiches


Ingrédients :

  • 2 courgettes verts
  • 2 courgettes jaunes
  • 4 oignons petits
  • 5 gousses d’ail
  • 1 cuillère à café de cumin en poudre
  • ½ cuillère à café de curcuma
  • 2 cuillère à soupe d’huile d’olive
  • 400 gr pois chiches cuites
  • sel, poivre
  • 1 petit bouquet de coriandre
  • 750 ml d’eau

Préparation :
Pelez les oignons, émincez-les et faites-les revenir 5 min dans une cocotte avec l’huile d’olive, puis ajoutez le cumin et le curcuma.
Lavez les courgettes, coupez les extrémités et découpez-les en cubes, sans les peler. Ajoutez-les dans la cocotte, faites-les revenir 5 min, puis ajoutez l’ail épluché et versez l’eau. Ajoutez les pois chiches. Couvrez, portez à ébullition, puis laissez mijoter 25 min environ à feu doux.
Mixez la soupe après avoir ajoute les feuilles de coriandre. Salez, poivrez et dégustez chaud.
Bon appétit !

Zucchini chickpea soup 


Ingredients:

  • 2 green zucchini
  • 2 yellow zucchini
  • 4 small onions
  • 5 cloves garlic
  • 1 teaspoon cumin powder
  • ½ teaspoon turmeric
  • 2 tbsp olive oil
  • 400 g cooked chickpeas
  • salt pepper
  • 1 small bunch of cilantro
  • 750 ml of water

Preparation:
Peel and chop the onions, and fry them 5 minutes in a pan with olive oil, then add the cumin and turmeric.
Wash the zucchini, cut off the ends and cut them into cubes, without peeling them. Add them in the pan, fry 5 minutes, then add the peeled garlic and pour the water. Add chickpeas. Cover, bring to a boil, then simmer for about 25 minutes over low heat.
Mix the soup after adding the coriander leaves. Add salt and pepper to taste.
Enjoy!










3 comments:

  1. Quelle bonne idée cette soupe de saison
    Bisous

    ReplyDelete
  2. Quelle bonne idée cette soupe de saison
    Bisous

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merci, Catalina. J’aime beaucoup les courgettes et je les prépare souvent. La soupe a été très parfumé grâce aux épices. Bisous

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...